ZA UREĐENJE KINA MLADOST ODOBRENO 100.000 KUNA

Među odobrenim programima Ministarstva kulture za 2021. godinu, kada su u pitanju programi investicijske potpore izgradnje, održavanja i opremanja ustanova kulture, Županji je za uređenje sanitarija i predvorja Kina Mladost odobreno 100.000 kuna.

Dvorana Kina Mladost je u funkciji tijekom cijele godine, a u njoj redovito djeluju i održavaju probe KUD „Tomislav“ Županja i Gradsko amatersko kazalište Županja. U njoj se održavaju i koncerti poznatih glazbenika, predstave, manifestacije i festivali, a već više od pola godine uživamo u novim filmskim hitovima uz digitalnu 3D kinoopremu, za koju je Ministarstvo kulture prethodno osiguralo 300.000 kuna.

Zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstvakoje je do sada uložilo više od 3,5 milijuna kuna, Grad oko 1,3 milijuna kuna, manji dio i županija, proteklih je godina dvorana kina Mladost obnovljena i uređena gotovo u potpunosti. Postavljanje nove podloge i zamjena stolica učinila je županjsko kino reprezentativnim izdanjem s posebnim ugođajem, kojim bi se dičile i puno veće sredine.

Najnovijim sredstvima koje je odobrilo Ministarstvo u vrijednosti 100.000 kuna bit će obnovljeno predvorje i sanitarije, nakon čega će posjetiteljimoći uživati na brojnim događanjima u doslovno svakom kutku dvorane.


Odobreni programi investicijske potpore Ministarstva kulture i medija za 2021. godinu https://bit.ly/33QfUEA