Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Županje
Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Županje

Javna rasprava o projektu Razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Županje

Grad Županja je nositelj projekta Razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Županje, koji obuhvaća područja slijedećih jedinica lokalne samouprave: Gradovi Županja i Otok te Općine Babina Greda, Bošnjaci, Cerna, Drenovci, Gradišta, Gunja, Nijemci, Štitar i Vrbanja. Projekt se provodi u okviru Okvirnog nacionalnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja (ONP), sukladno kojem će se prijaviti na natječaj za sufinanciranje od strane fondova Europske unije. Projektom se planira izgradnja otvorene pristupne mreže elektroničkih komunikacija sljedeće generacije (NGA).

 

Sukladno strukturnim pravilima ONP-a, nositelj projekta s danom 09.07.2018. pokreće postupak javne rasprave o projektu Razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Županje. Svi podaci i očitovanja operatora i drugih zainteresiranih strana primati će se zaključno do 07.08.2018. putem elektroničke pošte, na adresu:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Dokumenti vezani uz javnu raspravu dostupni su na slijedećim poveznicama: 

 

 

Javna rasprava o projektu Razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Županje

Grad Županja je nositelj projekta Razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Županje, koji obuhvaća područja slijedećih jedinica lokalne samouprave: Gradovi Županja i Otok te Općine Babina Greda, Bošnjaci, Cerna, Drenovci, Gradišta, Gunja, Nijemci, Štitar i Vrbanja., te provodi se u okviru Okvirnog nacionalnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja (ONP).

Budući da je nacrt Plana razvoja širokopojasne infrastrukture za područje Županje (PRŠI) kao dokument koji sadrži opis projekta izrađen, te je provedena njegova preliminarna provjera od strane NOP-a, sukladno strukturnim pravilima ONP-a (poglavlje 2.5) nositelj projekta pokreće javnu raspravu o projektu Razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Županje.

Javna rasprava za predmetni projekt započinje s danom 09.07.2018. godine i traje do 07.08.2018. godine., tijekom kojeg razdoblja će se putem elektroničke pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. zaprimati podaci i očitovanja operatora i drugih zainteresiranih strana. Dokumenti vezani uz predmetnu javnu raspravu nalaze se na mrežnoj stranici nositelja projekta, odnosno na slijedećoj poveznici: 

https://zupanja.hr/index.php/31-sirokopojasni-internet-zupanja-i-podrucje/74-javna-rasprava-o-projektu-razvoja-infrastrukture-sirokopojasnog-pristupa-na-podrucju-zupanje

Sukladno svemu gore navedenom, a posebice poradi transparentnosti cjelokupnog postupka koja je definirana u okviru ONP-a (poglavlje 4.3), molimo Vas da na mrežnoj stranici NOP-a objavite informaciju o pokretanju postupka javne rasprave o nacrtu PRŠI za predmetno područje, uz naznačenu poveznicu za pristup dokumentima vezanima uz predmetnu javnu raspravu.