DAN EUROPE

Projekt „Program zapošljavanja žena Grad Županja 2“ čestita svim korisnicima te građankama i građanima Županje  Dan Europe koji se obilježava 9.svibnja . Na taj dan se slavi mir i jedinstvo u Europi. Datum označava godišnjicu povijesne Schumanove deklaracije koja je obilježena njegovom željom za prestanak ratova u Europi. 

Podsjećamo kako Grad Županja provodi jedan od  projekata Europske Unije pod nazivom  „Program zapošljavanja žena Grad Županja 2“. Vrijednost projekta je 5.100.091,00 kunu što je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda u visini 85 %, te 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. U okviru projekta je zaposleno 58 žena koje brinu o oko 450 krajnjih korisnika na području Županje. Razdoblje provedbe projekta je 15 mjeseci i traje od 06 mj. 2020- 09 mj2021. godine. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vinkovci, i Centar za socijalnu skrb Županja. Cilj projekta je unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u Gradu Županji, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

 

“Europa se neće stvoriti odjednom ili prema jednom jedinstvenom planu. Izgradit će se putem konkretnih postignuća koja će prvo stvoriti solidarnost“ -R.Schuman