Uspješno završeno obrazovanje njemačkog jezika u sklopu projekta „Program zapošljavanja žena Grad Županja 2“

Zaposlenice projekta Zaželi - faza II uspješno su završile program obrazovanja njemačkog jezika.  Ukupno 12 žena je pohađalo program obrazovanja koji je izvođen od strane Učilišta Modus, ustanove za obrazovanje odraslih.

Dodjela svjedodžbi se održala 22. srpnja 2021.godine. Prisutne je na početku dodjele svjedodžbi o znanju stranog jezika pozdravila voditeljica projekta Marija Štajdohar. Dodjeli je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Petar Buljević koji im je čestitao na uspjehu, te poručio kako djelatnice projekta kroz svoj posao koji obavljaju uveliko doprinose Gradu i društvenoj zajednici budući da svakodnevno obilaze starije i nemoćne korisnike.

Projekt „Program zapošljavanja žena Grad Županja 2“ se uspješno privodi kraju na području Grada Županje uz vidljive rezultate.  Jedan od rezultata je osnaživanje i unapređenje radnog potencijala 58 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici.  Zatim uključivanje 12 teže zapošljivih žena  u programe obrazovanja/osposobljavanja čime će se uvelike utjecati na radnu aktivaciju žena te povećanje njihove zapošljivosti i nakon završetka projekta .

 

Grad Županja je bio jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji je započeo s provedbom projekta Zaželi- faza II. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti 5.100.091,00 kuna.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Županje.